torstai 5. toukokuuta 2016

Kyllä lähtee

Kesän ensimmäiset ajot

Noniin. Helatorstaina lähti viesti Trafille, että nyt halutaan lähteä ja auto otettiin aamusta liikennekäyttöön. Puolen vuoden hiljaiselo on siis ohi. Paljon on toki vielä tehtävää ennen kuin kaikki on kunnossa. Laturin huolto/korjaus ja uuden akun hankinta nyt ensikäteen. Markiisin asennus on toinen, josta hieman lisää myöhemmin.

Matka Lohjalle


Ensimmäinen reissu tälle kesälle lähti sitten liikkeelle kohti Lohjaa. Pikkupojat oli matkaseurana. Gabi joutuu istumaan yksin takana, koska poikia ei voi laittaa sinne keskenään, kun isiltä menee siihen meteliin hermo. Gabi saa etuoikeutena sitten iPadin, mistä Lucas hieman purnaa, mutta toisaalta Lucas saa istua etupenkillä.

Laturin olin irroittanut eilen, ja merkkasin kaikki johdot kahteen kertaan, että mikä menee mihinkin. Laturin vein huoltoon ystävälliselle henkilölle jonka löysin Karavaanari.orgin kautta. Sattui asumaan tuossa Lohjan matkan varrella, joten sovittiin että tuon laturin siinä matkalla.




Vielä ei yövytty autossa, vaikka Lucas sitä kovasti olisi toivonut, mutta kun ei ole laturia, niin ei saa virtaa myöskään Aldeen. Tuskin tuolla ulkona nyt niin kylmiä öitä tällä hetkellä on, etteikö siellä nyt henkiin jäisi, mutta odotellaan nyt vielä hetko.

Kesän ensimmäiset käynnistysongelmat


Viime vuonna hyvin satunnaiset käynnistysongelmat ovat palanneet. Eli kun avaimesta kääntää kuuluukin vaan naks ja mitään ei tapahdu. Eli startti ei edes pyörähdä. Sitten kun startti pyörähtää, niin auto kyllä starttaa laakista. Tämä pitää saada kyllä tässä kuntoon. Pitänee varata siis autolle huolto.

Telttauralistan asennus


Pussimarkiisiprojekti etenee. Otin mukaan uralistan ja tarvittavat tarvikkeet asennusta varten, jotta uralista saadaan auton seinään. Paikka listalle oli mallattu jo hieman aikaisemmin ja seinässä oli lyijykynällä piirretty viiva. 


Asennuksen ohjausteippi


Sama etuviistosta

Tämän alle laitoin vielä asennuksen ohjaamista ja jälkisiivousta helpottamaan maalarinteipin. Itse lista kuulemma olisi pysynyt pelkällä Sikaflexilläkin, mutta jotta se tarttuu kunnolla niin tein ruuveille reikiä ja olin hommannut ison kasan erilaisia ruuveja, joista sopivimmat valittiin projektiin.



Uralista odottelee liimaa tikkaiden päällä

Ruuvien tarkoitus käsittääkseni on tässä liimausvaiheessa kiristää lista paikalleen ja liima tekee sitten loput. Keulasta päin oli mahdollista laittaa pultit läpi, niin laitoin vielä varmuuden vuoksi kolmella läpipultilla listan etupään kiinni. Uskoisin että pysyy, jos seinä vaan ei repeä. Auton takakulma on tainnut jollain aikaisemmalla omistajalla kolahtaa johonkin, koska siellä on sen näköistä, että olisi korjailtu joskus. Myös ruuvien ruuvaaminen sinne oli huomattavasti hankalampaa, eli jotain vastustavaa oli edessä enemmän kuin tuo millimetrin paksu alumiini.


Tässä lopputulos



Ja tässä hieman eri perspektiivistä.

Isälle vielä erityiskiitos avustamisesta tässä ja kevään muissa projekteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti