keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

The Bigger Bang

Ka-Boom!!!




Tämän seuraavan blogitekstin oli tarkoitus käsitellä jotain ihan muuta. Tässä taannoin ihmettelin kun  aikaisemmin valot olivat toimineet ihan hyvin akulla, Sitten taas tuli uusia pakkasia ja valot paistoivat hyvin himmenänä ja akun latausmittari näytti huomattavan vähäistä jännitettä. Arvelin, että pakkanen olisi tyhjentänyt tuon ja kun olin kuitenkin pakkasten jälkeen lataillut tuolla auton omalla laturilla kertaalleen, eikä mitään vaikutusta tuntunut tapahtuvan ajattelin tänään ottaa tavallisen auton laturin ja ladata akun täyteen. No lasten istuin pois penkiltä, jotta pääsi akkuun käsiksi joka sijatsee siis penkin alla tuon laturin kanssa. Mutta...


Tai siis totuudessa pysyäkseni, eihän tuo silloin räjähtänyt, mutta jossain vaiheessa tuo ääni oli ilmeisesti kuulunut.Jäljellä oli tämä:



Eli kansi on lentänyt akusta ja löytyy pienenä muovisilppuna tuolta laatikosta. Myös tuossa penkissä oleva tuuletusräppänä on lentänyt paikoiltaan ollen enää toisesta päästä kiinni.


Akkuhappoa on lentänyt myös laturin päälle.

Damage


Vielä ei itselleni ole selvillä koko katastrofin laajuus. Akku on uusittava, siitä ei siis ole epäselvyyttäkään. Mutta kyllähän tuolle syy olisi tärkeää löytää, ettei tapahtuma uusintuisi. Tuossa laturissa on ollut jotain ongelmia ja sen varokytkin välillä katkoo latausta. Eli onkohan kyse viallisen laturin aiheuttamasta ongelmasta vai onkohan akussa ollut vikaa? Vai voiko tuo johtua vielä jostain muusta? Onko akun säilytys autossa talven yli aiheuttanut ongelman? Näihin pitänee etsiä vastaus jotta tästä itsekin hieman viisastuisi.

Jos vika on laturissa niin pitää selvittää onko mahdollista korjata vai pitääkö uusia koko laitos? Itse en sähköhommista tarpeeksi ymmärrä jotta tähän analyysiin pystyisin vaikka viisaammat ovatkin minua hieman oikeaan suuntaan yrittäneet törkkiä.

Wappu!


Vapuksi oli ajatuksissa mennä ystävien luokse ja koska heillä on koira ja meillä allerginen lapsi, niin ajattelimme tätä yhtenä yöpymisvaihtoehtona. Mutta Nyt ei kyllä uskalla millään laittaa autoa lämpenemään johdon päähän. Ja käsitykseni mukaan Aldekin hieman sähköä käyttää vaikka kaasulla lämmittäisi. Ainakin uudemmat. En tiedä tästä 89 vuosimallista. Mutta joka tapauksessa nyt on aikataulukin sen verran tiukka tuonne kun välissä on enää kaksi arkipäivää, että viisainta lienee kaivaa seuraavat suunitelmat esiin. Simat on jääkaapissa ja toivotaan ettei ne nyt ainakaan poksahda. Ilmapalloja varmaan poksahtelee senkin edestä.

Kovasti kiinostaisi käydä vanhana ja kai nykyisenäkin teekkarina (Joka siis näillä näkymin ei ikinä valmistu Diplomi insinööriksi) käydä katsomassa teekkareiden vappusauna. Laitetaan vielä linkki Ylen uutiseen aiheesta, jos tuo varsinainen sivusto joskus katoaa bittiavaruuteen.

Jatkosuunitelma


Maailmahan tähän ei kaadu. En tiedä onko tuota nestettä mitä tuolta on purkaantunut (Sainpas jonkin aasinsillan rakennetttua Van Haleniin.)nyt joutunut johonkin jossa se tekee tuhojaan. Toivottavasti ei, mutta sehän selviää ainoastaan siivoamalla jäljet.

Itsellä ei tällä hetkellä myöskään ole mitään käsitystä siitä, miten tuon laitoksen saa uusittua jos siihen täytyy mennä? Siinä kun on tuon laturin lisäksi ainakin automaattisulakkeet laitteille ja pistorasioille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti